Our Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Anniversary..

Daisypath Anniversary tickers

20 Sep 2011

Dugaan 2 jam sebelum bernikah



terkejut x bila baca title post ni..?
dah nak nikah pon Allah masih duga lagi kami ...huhuuh..

It was a long story but i will make it short....:)

Ceritanya begini...
Sebelum ni, my hubby bawak baju melayu nikah dia pegi umah mak andam time kitorang nk test baju after dia da pegi anta fitting...
sebelum tu kami berdua dah ukur badan da...
ni lgi seminggu nak raya, mak andam mnta dtg test , in case klu baju ketat ke, longgar ke , masih lgi sempat klu nk adjust kan.
kebetulan, time tu baju abg ada yg x fit dgn body dia, mak andam mnta la pnjam baju melayu nikah dia utk buat cnth ukuran baju pengantin dia...

ikut planning asal, abg kena dtg awl ke Muar (rumah sy) sebelum nikah supaya dia boleh siap2 kat rumah ajer..
tp disebabkan takut xsempat, time nk nikah tu plak dgn lepas solat jumaat n raya plak tu kan...
takut jalan jammed..
abg mnta kwn dia (dak wan) dtg rumah sy utk amik kan baju nikah dia ke melaka...
time tu dah agak lmbt jgak lah, mak andam dtg dlm kul 11.30pm...
tu pon sbb jln jem jugak..huhuh...

lepas je mak andam dtg bwk baju,
trus bg dak wan baju nikah tu siap ber-hanger lgi tau...trus gantung kt dlm keta..
aleh2..
ngah mekap2 ..time tu dah nak siap mekap da dlm kul 1.25pm..
abg cakap yg seluar nikah dia xde...
yg ade kt hanger masa dak wan bg cuma baju melayu n samping jer...
time tu dah cuak da..
dgn muka sy yg mekap x habes lgi.. trus kuar bilik n minta akk sedara yg duk kt luar time tu tgk2 kan kt jln raya dpn umah ada x seluar tercicir...
tp, diorg kata XDE...
abg asyik dok tpon, time tu dia da marah n risau...
bukan salah kita pon, nk hilangkan seluar dia...
drpd hati happy td terus jadi resah...
abg dah siap kata , klu xjmpa gak seluar, kena tukar baju nikah warna hitam,
mak andam pon dah pening, dah x match da baju...
adoiii...
time tu aku terus call dak wan dgn sendiri nya , then marah dia...
dlm hati aku ckp, " dak wan ni boikot abg ke apa...xnk bg nikah ke apa.."
smpi mcm tu sekali u olls....

tp lepas setengah jam , org2 kt rumah abg sume dok sibuk mencari, rumah sini pon mencari,
rupa2nya seluar cicir kt mana ntah, (lupa kt mn abg ckp aritu)..
tp yg pntg abg time tu dah xtentu hala da..
yela, mn tak nya, dgn lgi 1 jam nk akad nikah da, dgn seluar nikah tiba2 hilang..
tak ke pelik tu kan..

lepas2 tu, lega sikit smpi lah abg sampai n muncul depan mata saya...
Alhamdulillah.....
sy terus minta adik bwk kan air bg abg minum sebelum dia akad nikah...
bg dia tenang sikit...
moga perkahwinan kami ni diberkati Allah...
Amin...:)

No comments:

Post a Comment

layan.....:)